L’almoina

L’impost sobre el capital, prescrit al Sagrat Alcorà, indica el seu propòsit a través del seu mateix nom, Zakat. La paraula significa allò que “purifica i fomenta”. En restar-se aquesta quota comunitària de tota riquesa, la resta queda purificada per als qui tenen dret a gaudir-ne; i mitjançant la utilització dels ingressos recaptats al servei de la comunitat, es fomenta el benestar de la societat. El Zakat és el tercer pilar de l’Islam reflecteix la importància que l’Islam dona a la cura del proïsme.

Sura 2 – La Vaca (Al-Baqara) 286 Versicles

[2.43] Feu la salà, oració santa, que és manada, amb els seus preceptes. Doneu diners purificadors. Inclineu-vos amb els fidels quan ells s’inclinen.

Sura 30 – Els rum, romans bizantins, cristians (Ar-Ruum) 60 Versicles

[30.38] Dona ajuda, la que mereixen, als teus parents, als teus veïns, als pobres, a la gent que està de viatge. És una cosa que és molt bona, per a aquells qui volen tenir Déu satisfet! Aquests són, doncs, els qui seran triomfadors! [30.39] Els diners que doneu amb un gran rèdit, amb un gran préstec usurer, pres de la hisenda de la gent, de cap manera us aprofiten davant Déu! El que doneu, però, com una almoina de zakà, que purifica tots els diners, perquè voleu tenir Al·là ben satisfet, és una cosa bona per a aquells qui volen rebre’n el doble, com a recompensa.