Templers

imatge documentals templarios

“Templers”, és una sèrie documental que ens transporta als orígens de l’Ordre del Temple, centrant-se en la península Ibèrica; en la Primera i Segona Croada, i en els successos que, a finals del segle XI i principis del XII, van propiciar una nova mentalitat i la proliferació dels monjos guerrers. La sèrie consta de sis capítols.

Capítol 1. A finals del segle XI, la freda Europa convulsa, el fanatisme religiós i les profecies que parlen de la fi dels temps provoquen un esclat de violència sense precedents. Milers de creients busquen la salvació allistant-se a la Croada contra l’enemic musulmà. Recuperar els Sants Llocs de Jerusalem es converteix en una obsessió.

Mentrestant, a la Península Ibèrica, també considerada com a territori de Croada, Artal, amb tan sols 11 anys, ingressarà en un monestir. Allà aprendrà a llegir, a escriure, a pensar com un veritable home de Déu i a utilitzar l’espasa. Disciplines que faran d’ell un candidat idoni per allistar-se en l’Ordre dels Templers.

Capítol 2. 1118 dC, els Creuats han conquerit Jerusalem i el nou regne cristià a Terra Santa es prepara per al contraatac de l’Islam. Nou cavallers, liderats per Hugo de Payns, s’ofereixen per crear una milícia capaç de defensar als pelegrins i la pròpia ciutat de JerusalemEls primers nou cavallers de l’Orde del Temple.

Capítol 3. 1134 dC, la Península Ibèrica es troba en plena Reconquesta. Després d’haver derrotat 26 vegades als almoràvits, Alfons I, el rei d’Aragó, és ja conegut com “el Batallador. En el seu llit de mort, cedirà totes les possessions del seu regne a l’Ordre dels Templers.

Ja no són solament nou cavallers, les seves possessions s’estenen per mitja Europa, les llegendes sobre Hug de Payns i els seus monjos-guerrers ressonen cada vegada amb més força. Cada vegada són més els joves cavallers que juren els vots per entrar a formar part del Temple. Un d’ells és Artal, que avui es prepara per a la seva cerimònia d’iniciació.

Capítol 4. 139 d.C. El jove Alfonso Henriques dirigeix una escaramussa endinsant-se en territori musulmà. Sorpresos per un fort contingent àrab, intenten salvar les seves vides entre boscos plens d’enemics.

Quan tot sembla perdut, els estendards de l’Orde del Temple apareixen sobre l’horitzó i provoquen la fugida dels guerrers almoràvits. En el mateix camp de batalla, Alfonso Henriques és aclamat “rei”. Acaba de néixer un nou regne: Portugal.

Capítol 5. Gualdim País, amb tan sols 20 anys, va participar en la famosa batalla d’Ourique. Criat com a escuder de D. Alfonso Henriques, la seva destresa amb les armes va fer que el rei, emocionat, el nomenés cavaller al mig del mateix camp de batalla.

No obstant això, Gualdim, en lloc d’abraçar una vida plena de comoditats al costat del seu rei, prefereix partir a Terra Santa per intentar ingressar a la ja famosa Orde del Temple.

Capítol 6. Només un dels nou cavallers originals roman amb vida. Gualdim País arribarà a conèixer-lo durant el setge a la ciutat de Gaza.

Ningú sembla poder explicar per què, el Gran Maestre de l’Orde del Temple, ordena Gualdim tornar a Portugal i afermar, sigui com sigui, les posicions del Temple en aquest nou regne.

Capítol 1. “Por vuestra culpa” Capítol 2. “Nueve”
Capítol 3. “Para que no olvides” Capítol 4. “Ourique”
Capítol 5. “Campus Stellae” Capítol 6. “El Santo Grial”
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s