La pregària

L’oració és el segon dels cinc pilars de l’Islam. L’oració és el mitjà més potent d’establir i enfortir la relació amb el nostre Creador i d’acostar-s’hi. És un fenomen dinàmic: Déu escolta i respon a la pregària. El concepte islàmic de la pregària és el del fervor de l’ànima, directa i sense inhibicions, del suplicant davant del Diví Creador amb la certesa de la Gràcia, Misericòrdia i Poder de Déu. En l’adoració no cal un intermediari entre l’home i el seu Creador.

Sura 1 – L’Obertura (Al-Fatíha. El proemi, la primera i l’obertura) 7 Versicles

[1.1] En el nom de Déu únic, Al·là, el Compassiu per excel·lència, el molt Misericordiós! [1.2] Lloat sigui Al·là, Senyor de tot i de tots, Senyor de l’univers sencer, visible i invisible, [1.3] el Compassiu per excel·lència, el molt Misericordiós, [1.4] l’Amo i Senyor del dia del judici final, dia de la religió vertadera, dia del judici de la història. [1.5] A Tu solament servim, a Tu solament preguem. En Tu solament confiem i a Tu solament implorem ajuda. [1.6] Guia’ns, mostra’ns el camí segur, [1.7] el camí dels qui vols ajudar generosament, no dels que han incorregut en la ira, ni dels extraviats.

Sura 2 – La Vaca (Al-Baqara) 286 Versicles

[2.238] Compliu amb cura l’horari de les oracions obligatòries, les salauat, especialment la del mig (o potser la de l’aurora o la de la tarda). Inicieu l’oració, posats tots drets, amb devoció, davant de Déu.

Sura 17 – El Viatge Nocturn (Al-Israe) 111 Versicles

[17.78] Fes l’oració de la salà quan el sol ja se n’hagi anat, fins a nit fosca, i fes també la recitació de l’alba, perquè aquesta recitació de l’alba té testimonis. [17.79] Vetlla també part de la nit, perquè és una acció bona suplementària. Perquè això sigui una manera que et pugi el teu Senyor a una noble situació, de gran lloança.

Sura 23 – Els Creients (Al-Muminún) 118 Versicles

[23.1] Els bons creients, els musulmans, seran feliços! Han reeixit! [23.2] Son els qui fan les oracions, les salauat, amb humilitat. [23.9 Son els qui guarden, amb molta cura, tots els preceptes de l’oració, de la salà.]

Sura 51 – Els Que Dispersen (Adh Dhariat) 60 Versicles

[51.56] Jo he creat tots els genis gins i tots els homes només perquè ells m’adorin sempre i Em serveixin!

Sura 70 – Els esglaons de l’ascensió (Al-Maàrij44 Versicles

[70.22] Això no passa a aquells qui preguen, [70.22] a aquells qui fan la salà, pregant Déu, contínuament;

Sura 98 – La Prova Clara (Al-Bayina) 8 Versicles

[98.5] Només se’ls demanava que adoressin A·là, Déu, que fossin bons com els hanifs (gent pietosa), que fessin salà, l’oració, i que donessin santa almoina de la zakà. Això és suficient per a una religió bona que és salvadora.