Llegenda hindú

llegenda hindú

“Temps era temps, tots els homes eren déus. Però abusaven tant de la seva divinitat i del seu poder, que Brahma, el cap dels déus, es va reunir amb el Consell de déus menors per decidir quina postura s’havia de prendre. La decisió fou treure la divinitat als homes i amagar-la en un lloc on mai no poguessin recobrar-la.

Un dels déus menors va proposar enterrar la divinitat dels homes al fons de la terra. Es va desestimar la proposta perquè van dir que gratant i esgarrapant, algun dia la trobarien. Un altre va proposar anar a submergir la divinitat al fons dels oceans. També es va desestimar, dient que algun dia els homes penetrarien el fons dels oceans i retrobarien la divinitat, i en tornarien a abusar. Brahma i el seu Consell deien que no hi havia cap lloc ni al fons de la terra ni al fons del mar per amagar la divinitat.

Finalment, Brahma va proposar: “Crec que ja he trobat el lloc idoni per amagar ben amagada la divinitat, perquè l’home no n’abusi. L’amagarem al fons d’ell mateix. A les profunditats del seu mateix ésser sera l’únic lloc on a l’home no se li acudirà de gratar”. Des d’aleshores, els homes tenen tots, en el fons d’ells mateixos, la divinitat amagada.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s