Judaisme

estrella david

El Déu dels jueus rep el nom de Jahvè, però aquest nom és impronunciable: és massa sagrat per ser dit i també perquè donar nom a les coses equival a dominar-les, a fer-les pròpies. El terme Jahvè és conegut com el tetragrama, ja que està compost per quatre lletres hebrees: les consonants iod, he, vav, i he (YHVH), que representen gràficament el Nom i signifiquen “el-que-és-fou-i-serà”, és a dir, l’Etern. Per què no es pot pronunciar el nom de Jahvè? Perquè pronunciar-lo seria limitar-lo i Déu no té límits. No hi ha paraula que pugui abarcar la seva grandiositat. L’espiritualitat jueva no parla de Déu, sinó que ensenya a comunicar-s’hi.

jehova

L’aliança

El concepte d’aliança és clau en la religió jueva. L’aliança és la trobada de Déu amb l’home. Aquesta és la característica principal del judaisme i de les tradicions profètiques. Déu es fa present en la vida de les persones. L’aliança es considera indissoluble encara que les persones en facin poc cas de les exigències de Déu. La religió jueva i la seva espiritualitat són el resultat de l’experiència religiosa d’una comunitat, el poble d’Israel: “Faré de vosaltres el meu poble i jo seré el vostre Déu.” (Ex 6,7)

Conèixer el judaisme, a més, passa per entendre l’enorme sentit que per aquesta religió té la possessió d’una terra, la importància de la Torà o Llei, i el significat del temple. Tots tres conformen la identitat jueva, perquè són els elements amb els quals s’identifiquen els jueus.

Conceptes

Israel

Festivitats

Iconografia

La Bíblia

Vídeos

Shemà Israel

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s