Thich Quang Duc

El monjo buddhista Thich Quang Duc, nascut el 1897, va ser un monjo vietnamita (també anomenats bonzes) que es va immolar fins a la mort en un carrer força transitat de Saigon l’onze de juny de 1963. El seu acte d’immolació, que va ser repetit per d’altres monjos, va ser el més recordat ja que va ser recollit pel periodista David Halberstam.

saigon-1963-thich-quang-duc 1897

Mentre cremava el seu cos, el bonze es va mantenir completament immòbil. No va cridar ni es va queixar, ni tan sols va fer cap soroll. Thich Quang Duc estava protestant contra la manera com l’administració oprimia la religió buddhista al seu país.

Després de la seva mort, el seu cos va ser cremat conforme a la tradició buddhista. Durant la cremació, el seu cor va quedar intacte, per la qual cosa va ser considerat un sant i el seu cor es considera una reliquia.

Aquest és l’origen de l’expressió “cremar-se a lo bonze”, que no es refereix pas a la forma de llevar-se la vida sinó al fet de matar-se com a forma de protesta política.

Thich Quang Duc: “Abans de tancar els ulls i dirigir-me vers la figura de Buda, suplico respetuosament al president Ngô Đình Diệm quetingui compassió dels habitants de la nació i que desenvolupi una igualtat religiosa… Crido als venerables monjos, membres de la sangha i predicadors budistes per a què s’organitzin i facin ofrenes amb l’objectiu de protegir el budisme.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s