Per què són sagrades les vaques a l’Índia?

vaques

Les vaques són considerades un animal sagrat a l’Índia. Deambulen a pler per la ciutat i les alimenten com un acte de fe. Estan protegides per llei i no se’ls pot fer mal, ni tan sols apartar-les del teu camí (són els hindús els que s’aparten) i si es paren al mig d’una carretera impedint el pas dels cotxes cal esperar que decideixin marxar o fer mitja volta.

Per què? Per què es tracta així a aquests animals en un país amb una majoritària part de la seva població en els llindars de la pobresa?

Això és així perquè en l’hinduisme -la religió predominant en l’Índia -la vaca és considerada un símbol de fecunditat i maternitat degut a la seva llet i se la venera en un marc de respecte per tots els animals, el sacrifici es prohibeix.

Però… hi ha algun motiu perquè l’hinduisme consideri així a aquests animals?

El creixement demogràfic a l’Índia va provocar la reducció de les terres de pastura a favor dels cultius d’hortalisses, per alimentar directament a la població hindú.

Com a resultat, la població de bovins va disminuir i els exemplars van ser llavors conservats per la seva llet i abonament.

Amb el pas dels segles, aquesta va anar augmentant progressivament el seu nombre fins a l’actualitat, en què l’Índia posseeix la major població de bovins del món (uns 193 milions de Bos Indicus).

En una economia agrària amb baixa industrialització, les vaques són més útils vives que mortes: proveeixen llet per a l’alimentació de la població i bous, força motriu per al treball al camp i són font de fems (principal abonament a l’Índia).

El precepte religiós impedeix que, en una mala època, els hindús es mengin un animal que és més convenient mantenir viu.

Font: CEIP Severí Torres

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s