Visita del Papa a Barcelona (I)

Papa Benet XVIEl Papa Benet XVI visita Catalunya, ve a Barcelona. Hi ha un motiu singular: la inauguració i consagració de la Sagrada Família com a temple catòlic, basílica per a les comunitats cristianes del nostre país. El Temple de la Sagrada Família va ser projectat per Antoni Gaudí. La seva vida, lliurada a la comunicació del missatge cristià mitjançant l’arquitectura religiosa, n’és digna d’exemple. Gaudí està proposat com a persona digna d’imitació com a bon cristià i bon catòlic i tots esperem la seva beatificació. A partir d’aquesta visita del Papa, es podrà celebrar l’eucaristia a la nau central del Temple de la Sagrada Família. Serà un lloc de culte catòlic, un espai per trobar-se en comunitat cristiana. El Papa també significa la continuïtat de la fe catòlica a Catalunya des dels inicis de la predicació cristiana a la Mediterrània. Successor dels apòstols i evangelitzadors, fa com Sant Pau: acudir a la nostra terra per celebrar la fe i animar a la construcció d’un món millor i cada vegada més proper al Regne de Déu.

La visita del Papa a Barcelona no es limitarà a la benedicció del Temple de la Sagrada Família. Té previst acostar-se al món dels més petits, els més limitats. Ho fa visitant l’Obra del Nen Déu, dedicada als infants amb Síndrome de Down i d’altres discapacitats. D’aquesta manera, ens recorda la crida de Jesús a estar atents als més petits, a defensar la seva vida, a tenir-los en compte i a ser com ells davant la vida i la transcendència.

A fi de situar millor la figura del Papa en el context de la comunitat catòlica catalana, pots fer alguna d’aquestes activitats:

BenetXVI Llegir una biografia del Papa
escut papa ratzingerConèixer l’escut del Papa, organitzant el significat dels diversos símbols presents: petxina, cara de moro, claus, ós, tiara de bisbe, pal·li. Trobar el significat del lema del seu pontificat: “Cooperatores Veritatis”.

Saber què és una “visita apostòlica”

“Dedicació” de la Basílica. “Segons el ritual del 1977, es “dedica” un temple a la celebració de l’eucaristia en comunitat reunida. “S’inaugura” cadascun dels llocs del temple i dels moments que s’hi celebren. És com una missa “a càmera lenta”, on tot s’explica segons la relació amb Déu. Es va en processó fins al nou temple. La comunitat reunida és més important que el mateix espai. És una reunió festiva, com la de qui estrena la casa familiar, però com a casa del Senyor. Es presenta l’edifici i es lliura a l’Església. Es fa amb algun símbol: els plànols, un llibre de la construcció, les claus del temple. L’església s’edifica perquè l’habitin els fidels. La clau de l’església la rep el bisbe, que és qui reuneix l’Església en l’Esperit Sant i obre l’edifici a tothom.”(Fragments de l’article de Mons. Pere Tena a Catalunya Cristiana)

Un dia en la vida del Papa

Visiona aquest documental sobre un dia a la vida quotidiana del Papa.

Enllaços per saber-ne més…

Visita del Papa a Barcelona

Visita del Papa a Barcelona (II): “La aventura de la verdad”

Visita del Papa a Barcelona (III): Institut Nen Déu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s