Les religions

religio simbol

La religió és la relació de les persones amb allò que consideren sobrenatural, misteriós, sagrat, diví o Déu. Aquesta seria una bona manera de definir l’experiència religiosa: la manera de viure relacionada amb Déu. En ella, aquesta dimensió espiritual passa a ser central en la vida de la persona perquè, gràcies a aquesta relació, tot agafa sentit i s’arriba a comprendre millor la pròpia naturalesa humana.

Davant d’aquesta manera d’entendre la vida, que d’altra banda és comuna a un alt percentatge de la humanitat, podem tenir diferents actituds: la d’acceptació i reconeixement, l’atea, l’actitud agnòstica o bé la indiferència. I això, l’actitud que adoptem davant de la religió, farà que es doni una pluralitat de respostes als gran interrogants de l’ésser humà.

Els creients descobreixen la presència de Déu en la seva vida i treballen per un món millor. També tenen unes experiències religioses que el relacionen amb Déu. Aquestes experiències religioses són situacions comunicatives que es donen per mitjà de pregàries, ritus, llocs i temps sagrats. Totes les religions del món tenen aquests tipus d’experiències religioses que les caracteritzen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s